9. Suomen Unionihistoria: Hansasta Euroopan Unioniin - valitse tapa nauttia tiedosta

June 26, 2017

 

Nyt seuraa e-kirjamme valinnanvarainen historiaosio. Se kertoo Suomen Unionihistorian ja esittelee Lännen miehet jotka ovat meitä johtaneet. EU ajan päämnisterit ja heidän vastustajansa..

Lukija-katsojana voit valita nautintatavan.

 

1.Pikavaihtoehto on katsoa ja lukea 30 tietoruutua, Niitä voi käyttää myös opetuksessa mainitsemalla lähteen. Ne ovat videon alla,

 

2. Syvemmän tietämisen vaihtoehdossa voit lisäksi lukea koko tämän erikoisluvun e-kirjasta Kolmannen itsenäisyystaistelun kirjastosta. Linkki.

 

Valitse omasi ole hyvä.

 

 

 

1. Pikalukijan tietoruudut slideshow:

 

 

2. ekirja Kolmas itsenäisyystaistelu - lue koko luku: klik-linkki

Lue koko kirjan luku - yllätyt. Suomen kohtaloiden monista vaiheista. Uinonnäkökulma avaa uuden näkökulman historiaan.

 

Ote: ”Suomi on ollut taloudellisesti itsenäisin 1920- ja 30-luvuilla. Suomi oli tuolloin suvereeni valtio, sillä oli oma kauppapolitiikka, valuuttakurssipolitiikka ja keskuspankki sekä tie­tenkin oma valtiontalous,” Helsingin yliopiston taloushistorian professori Sakari Heikki­nen sanoi Talouselämä-lehden kyselyssä 2012.

Suomen ja Pohjoismaiden historian profes­sori Markku Kuisma oli Heikkisen kanssa samaa mieltä. Kuisman mukaan sotienvälisen ajan nostaa muiden yläpuolelle nimenomaan se, että silloin taloudellinen itsenäisyys oli Suomen julkilausuttu tavoite. ​ Niinpä teollisuus synnytettiin paljolti myös yhteiskunnan toimin aina 1990-luvulle saakka jolloin amerikanaatteet saivat vallan Kansallisessa kokoomuspuolueessa ja Suomen sosialidemokraattisessa puolueessa."

 

Mene kirjaan:

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. It's easy.

Suomen

Tietokirjalijat ry

on tukenut teosta.

Pidätkö teoksesta ja ajankohtaismediasta. Osta kirja tai tue meitä. Kiitos.

© 2017 by Innokit. Proudly created with Wix.com

Lisää kumppanimedioissa