• Admin

KATSO NYT 2.OSA; Eläkeliitto televisiossa - JOKA KESKIVIIKKO ELÄKELÄISTEN OMA OHJELMA

Päivitetty: 21. marrask. 2021

JOHDANTO 30 SEK


KOLMAS ELÄMÄ UUSI OHJELMA. PÄÄVIERAS RAIMO IKONEN 25 MIN


TOISEN OSAN PÄÄOSASSA ON RAIMO IKONEN, MAAN SUURIMMAN ELÄKELÄISTEN JÄRJESTÖN, ELÄKELIITON PUHEENJOHTAJA.


ELÄKELIITON PUHEENJOHTAJA

Raimo Ikonen, Eläkeliiton puheenjohtaja kertoo toisessa Kolmannen elämän osassa 20.10. kello 20.30, että Elämäsi suurin muutos on eläkeiässä.

TÄRKEÄ PUHEENVUORO: 20 lokakuuta Veli-Antti Savolaisen päävieraana on hallintotieteen tohtori Raimo Ikonen, joka johtaa Suomen suurinta eläkeläisten järjestöä.

Vessi tekee terveysjuoman kaikkeen heikkouteen ja vetää leukoja malliksi. Rakennusyrittäjä Pohjanmaalta kertoo Katja Noposelle miksi he ottavat kernaasti vapaaehtoisia töihin.

Kolmannessa osassa Kolmas elämää on aiheena osaamispula eli akateeminen vaje työmarkkinoilla.

Veli-Antti Savolainen kysyy Akavan Sture Fjäderiltä tulevatko hyväosaiset eläkkeeltä töihin korjaamaan työmarkkinoiden osaamisvajeen.

Vessin terveysvihjeet ja viikon eläkeläistyöläinen, talousviisas neuvoo raha-asiat kuntoon.

Enemmistö eläkeläisistä olisi valmis töihin kevyemmin ehdoin, mistä on kyse? Onko ikääntyneiden työ nuoremmilta pois?


Eläkeliitto ja sen jäsenet ovat vahvasti esillä tänä syksynä ja ensi keväänä Kolmas elämä tv-ohjelmassa AlfaTV:ssä ja monikanavassa mm. youtubessa.


Uudistunut Kolmas elämä ohjelma on kahdeksan osaa lähetettynä samaan aikaan keskiviikkona klo 20.30 joka viikko.

Ohjelmat uusitaan torstaisin klo 17.00 ja ne voi katsoa myös netistä milloin vain vaikka puhelimella.

Kyseessä on kolmas tuotantokausi.


Eläkeliiton käynnistämä Eläkkeeltä töihin-teema on kantava teema mutta syksyllä 8-osainen ohjelma puhuu monesta muustakin aiheesta eläkeläisten puolesta.

Eläkeläiset pohtivat paluuta keikkaluonteisesti töihin, myös yrityksissä on suurta kiinnostusta hankkia osaamisvajeen kokeneita tilkitsijöitä takaisin hommiin. Suomessa jo 130 000 eläkeläistä ja 20 000 eläkeikäistä yrittäjää osallistuu työelämään.


VANHA VOI PAREMMIN

Vielä ennen sotia suomalaiset olivat Euroopan sairaimpien joukkoa. Mies eli noin 55 vuotta, kun odote on nyt 79,2 vuotta. Naisten elinikä on pidentynyt 62 vuodesta 84,5 vuoteen. Yhteiskunta on siksi muuttunut - asenteet eivät. Kolmas elämä on pidempi, parempi ja terveempi osa elämäämme ja siksi koko käsityksemme vanhoista päivistä on vanhentunut ja vanhanaikanen.

-Se kaipaa tätä päivitystä jota tässä tv.ohjelmassa teemme,sanoo Veli-Antti Savolainen.

Tekijöinä ovat vanhat tunnetut journalistit, nykyiset aktiivieläkeläiset Veli-Antti Savolainen, 72. ja Markku Veijalainen, 73.

Lähes tuhat tv-ohjelmaa + 55 vuotiaille takavuosina MTV:lle juontanut Veijalainen ohjaa monikanavaiset Kolmas elämä ohjelmat, juontaja-reportteri Savolainen on kirjoittanut myös 300 sivuisen Kolmas elämä-kirjan ”jotta ainakin tietää mistä puhuu.”


Esko Aho ja Veli-Antti Savolainen keskustelevat HOPEATALOUDESTA, video 13 minuuttia

Kolmas elämä Alfatv-ohjelman ensimmäisessä osassa keskiviikkona ex-pääministeri, eläketyöläinen Esko Aho kertoI (katso video yllä) ohjelman vanhalle isännälle Veli-Antti Savolaiselle kuinka valtava taloushyöty yhteiskunnalle eläkeläisistä koituu, siis ”hopeatalouden kultamaasta” ja haastelee miksi asenteet haraavat vanhojen vaurautta vastaan.


Rautalammilta löytyi ohjelmaan 70-vuotias terveysguru Veli-Jussi eli Vessi Jalkanen ja eläketyön esimerkiksi Pieksämäeltä 65-vuotias rakennusmestari Hannu Ahonen, joka ryhtyi ja koulutti itsensä eläkepäivillään sairaanhoitoon.
VAKAVIA ASIOITA

Tätä seuraavalla viikolla Eläkeliiton vanhusasiamies Irene Vuorisalo kertoo eläkeiän ikävistä puolista: köyhyydestä, yksinäisyydestä, ikäsyrjinnästä, mutta myös toivosta.

Tapaamne taas uuden eläkeläistyöläisen ja Vessi antaa terveysneuvoja,

Sitten viidennessä osassa Kolmas elämä tapaa vaikeiden aikojen Matin; joka kertoo millainen on hänen minun tiensä & latu ollut, Eläkeläistyöläinen, ex-pääministeri Matti Vanhanen kertoo siis Veli-Antti Savolaiselle eläkeunelmistaan ja kovimmista paikoistaan uransa varrella, mukaanlukien Rukan lumet

Tässäkin ohjelmassa kuullaan Vessin aivoterveysvinkit.


Miten eläkeikä muuttaa tänä päivänä noin 1,6 miljoonan suomalaisen eläkeikää, jota he eivät täysin tunne, ehkä vähän pelkäävätkin?

”Käsityksemme vanhuudesta on vanhentunut. Kolmas elämä on minun sukupolvelleni, suurille ikäluokille syntynyt uusi elämä, joka ei vastaa vanhaa vanhenemisen kuvaa”, Kolmas elämä tv-ohjelman vetäjä kirjaillija Veli-Antti Savolainen sanoo.KOLMAS ELÄMÄ on hyvä eletty elämä, joka vielä jatkuu, terveenä ja pidempään. Me kolmasikäläiset elämme jopa 30 vuotta vanhemmaksi ja terveemmiksi kuin isovanhempamme.

Eläkeliiton Eläkkeeltä töihin -hankkeen 2020 lopulla tekemän kyselyn mukaan merkittävä osa eläkeläisistä on valmiita tekemään töitä eläkkeen ohella, Lähes 70 prosenttia kyselyyn vastanneista ilmoitti tekevänsä työtä eläkkeellä ollessaan -eli harkita osa-aikaista, mutta ehdottomasti vapaaehtoista, palkkatyötä eläkkeellä ollessaan.2 122 katselukertaa
Näyttökuva 2021-6-4 kello 19.36_edited.jpg

LIITY

KOLMAS ELÄMÄ  POSTITUSLISTALLE

TILAA UUTISKIRJE NIIN TIEDÄT kun uutta ilmestyy

KOLMAS  ELÄMÄ kirjan kansi
FACEBOOKISSA:
Näyttökuva 2021-2-11 kello 11.04.13.png
Näyttökuva 2020-10-5 kello 15.16.32.png
   Keskustele, kommentoi, debatoi, ota osaa!                             
Viimeisimmät